Bibeltemplets
Bönesida "Ropa till mig, så vill jag svara dig och förkunna för dig stora och förunderliga ting, som du icke känner." (Jeremia 33:3)
OM DENNA WEBBPLATSEN
GUD KALLAR TILL BÖN
Bönemöte online
varje tisdag kl. 19-20
För lite mer än ett år sedan fick jag en kallelse att gå in i bön på ett speciellt sätt. Det var inget jag hade sökt eller bett om, utan det bara kom till mig. Mer...

LATEST BLOGPOSTS


NEW BOOK!

ARKIV


En förhöjd medvetenhet om kristendomens andlighet
Updated 20-03-2015

Varje gång jag ber och kommer in i en Andens bön med förnuftet, inspireras jag att be att det skall komma en medvetenhet, en allmän medvetenhet bland Guds folk, hans utvalda heliga, att kristendomen är något ANDLIGT. Det är en ANDE vi följer och tillber.

Vi har liksom blivit intalade att sky det verkligt andliga, som om det vore något i stil med new age och ockultism. Men verkligheten är att många inom new age och ockultismen är mer "andliga" än vad de kristna är. De söker givetvis fel ande och andar, men de är mer inriktade på att få och uppehålla kontakten med sina andar, än vad många av oss, de flesta rent av, är att få och uppehålla kontakten med VÅR Ande, den Helige Ande. Och detta är den STORA bristen bland oss, och vad som gör att vi egentligen inte behöver några fiender för att bryta ner och förstöra Guds verk - det gör vi så bra själva, att fienden ofta bara kan ligga på ryggen och se på när vi gör självmål efter självmål.

T.ex pratet bland kristna, och skvallret. Det finns inget mer nedbrytande och andeutsläckande. Men det är favoritsysslan bland de flesta, både irl och på nätet. Sky sådant, om du vill vara en Gudsmänniska, för du kommer ALDRIG in i ett levande böneliv och en strömmande flödande tjänst för Jesus, om du är upptagen och befläckad av förtalets och skvallrets synd. Finns INGET mer nedbrytande, som sagt.

Det finns egentligen inga ursäkter. Om du har lite av den Helige Ande, så är det ditt eget fel, ingen annans. Du är så andlig som du vill vara. Du är på den nivå du vill vara. Det är inte Gud som håller tillbaka, inte tidsandan, inte fienden eller hans tjänare, det är DU!

Hur skall vi förstå att kristendomen är andlig, dvs att Gud inte behagas av kristen verksamhet, goda gärningar, goda predikningar, goda föresatser, ideal, och annat som bara är mänskliga påhitt, i tron att detta skall göra Gud glad. Det gör det inte, tvärtom, sådant STÅR I VÄGEN för Guds bästa, det som han VERKLIGEN vill ge oss och som han förväntar av oss.

INGET annat än det som han gjort, genom oss, är värt något i hans ögon. Och när han gör det, och sådant, då behöver vi inte gissa eller hoppas att något skett, utan man KÄNNER det, VET det, man har som det heter VISSHET. När Guds Ande verkar, då har man VISSHET om det, när han känns avlägsen, stum, långt borta, då skall man inte bedra sig själv och säga att Gud är med ändå, för det är han inte. Något gör att hans närvaro avtagit, och din uppgift då är att ta reda på varför och rätta till det. Så att kraften kan flöda fritt igen, så att du kan vara hans vittne. För utan kraften kan vi inte vara hans vittnen. Jesus sade STANNA KVAR, här i staden, till dess ni blir beklädda med kraft. Och utan mig kan ni inget göra.

Så vad är det du sysslar med? Tror du att DU kan göra Guds verk, att DU kan veta vad han vill? Om du inte har visshet, så bedrar du dig själv, och andra. Men du bedrar inte fienden och inte Gud. Verket kommer att brinna upp. Bara det som är av gediget guld, består. Bara det som Gud verkade, i den Helige Ande, i och genom oss, från begynnelsen till änden, från första impulsen till dess allt blivit fullgjort, efter hans direktiv, bär sann frukt och består i evigheten.

Det är detta, denna medvetenhet, som måste komma till oss, till alla hans trogna utvalda heliga vittnen, att vi bara kan tjäna honom i Guds kraft, genom nådegåvorna. Allt annat är bortkastad tid, kraft och möda. Hur kan vi ens tro något annat? Hur har vi kunnat bli så bedragna? Att tro att religiös verksamhet skulle vara en gudstjänst? Att det skulle räcka att man sjunger en fin sång och ber en bön och lyssnar på en predikan? Paulus beskriver i 1 Kor. 12 och 14 hur en sann kristen gudstjänst går till, och hur de gick till i den första tiden. Där är föredömet, mönsterbilden, och kommandot. Något annat har vi inte fått order att syssla med. Om inte detta finns, då är vi ingenting. Det är detta som skall prioriteras. Och allt annat läggas bort. Lägg bort och lägg ned allt annat, till dess detta börjar manifesteras. Håll sedan fast vid det som man håller fast vid en livboj ute på öppen sjö. För så viktigt är det.

Som de sade förr, elden FÅR inte slockna, på altaret. Lika viktigt som att lägerelden i vildmarken inte får slockna under natten, för annars kommer de vilda djuren fram och anfaller. Utan ELDEN, är vi förlorade. Du kanske tycker det är varmt nog bland kristna församlingar, men tänk om det bara är glöden du känner värmen ifrån? Elden har slocknat, men man tycker det känns ganska bra ändå. Vilket självbedrägeri, och vilken fara. Solen går ned långsamt, men den går ned och vid ett givet ögonblick, är den borta ifrån himlen, och mörkret råder. Sedan är det andlig natt.
___Created 20/03 2015, 05:30. Latest edited 20-03-2015, 05:30


If you were blessed by this article and want to help spread it to others,
click on one or more of these buttons:


Share